Електричні варильні поверхні
Варильна поверхня являє собою тонкий корпус (5-6 см завтовшки), оснащений газовими або електричними конфорками. Варильна панель вбудовується в кришку стільниці, але при її розміщенні необхідно обов'язково дотримуватися таких умов: газова варильна поверхня повинна розміщуватися на відстані 10-15 см від стіни або меблів як мінімум на відстані, електрична ж панель - на відстані 4-5 см. Варильні поверхні діляться на 3 типи: газові, електричні та комбіновані (як правило, 2 електричних конфорки і 2 газових або 3 газових і 1 електрична). Вони можуть стати в нагоді тим, хто знає перевагу певного виду нагрівання при приготуванні різних страв, а також при наявності перебоїв з газо- або електропостачанням.
Як газові, так і електричні варильні панелі можуть мати ширину 60 або 30 см. Компактний розмір підійде для тих, хто нечасто готує.
Звернемо увагу на характеристики, які необхідно враховувати, вибираючи електричну варильну поверхню.
Головними перевагами електричних варильних панелей є відсутність відкритого вогню, можливість підтримки потрібної температури і ступеневої регулювання нагріву.
Сенсорне управління не тільки полегшує експлуатацію, але і дуже просте в догляді. Варто вибирати поверхні з окремим управлінням кожної конфорки - використовувати прилад буде зручніше і швидше.
Скошений край і нержавіюча рамка. Рамка захищає край панелі від механічних пошкоджень, а скошені краї полегшують чистку поверхні.
Зони розширення для великої або овальної посуду дозволяють змінювати і збільшувати зону нагріву при і великим діаметром дна.
Незважаючи на високоякісну технологію Hi-Light, в якій нагрівним елементом під склокерамікою є вольфрамова стрічка, на сьогодні більш популярною є техонологія індукційна. Індукційні поверхні більш енегроефективні, швидкі в нагріві та безпечні. Єдиним "недоліком" індукційної поверхні можна вважати використання спеціального "намагнічувального" посуду.
ОБИРАЄМО ГАЗОВІ ВАРИЛЬНІ ПОВЕРХНІ
Варильна поверхня являє собою тонкий корпус (5-6 см завтовшки), оснащений газовими або електричними конфорками. Варильна панель вбудовується в кришку стільниці, але при її розміщенні необхідно обов'язково дотримуватися таких умов: газова варильна поверхня повинна розміщуватися на відстані 10-15 см від стіни або меблів як мінімум на відстані, електрична ж панель - на відстані 4-5 см. Варильні поверхні діляться на 3 типи: газові, електричні та комбіновані (як правило, 2 електричних конфорки і 2 газових або 3 газових і 1 електрична). Вони можуть стати в нагоді тим, хто знає перевагу певного виду нагрівання при приготуванні різних страв, а також при наявності перебоїв з газо- або електропостачанням.
Як газові, так і електричні варильні панелі можуть мати ширину 60 або 30 см. Компактний розмір підійде для тих, хто нечасто готує.
Газові варильні поверхні
Виділимо основні функції і характеристики, які важливі в газових варильних поверхнях.
Газ-контроль. Ця функція забезпечує безпеку, попереджаючи витік газу. Подача газу до конфорки автоматично перекривається в разі, якщо полум'я з яких-небудь причин згасло. Це відбувається завдяки спеціальному датчику, який в разі загасання полум'я закриває шток захисного клапана.
Електропідпалення. На багатьох моделях газових поверхонь система газ-контроль поєднується з електричним автопідпаленням. Вбудована в газову конфорку система електропідпалення дозволяє запалювати полум'я без використання сірників або запальнички. Електропідпал буває автоматичний, коли газ запалюється при повороті перемикача, який відкриває подачу газу на конфорку, і механічний, коли після повороту перемикача необхідно ще натиснути спеціальну кнопку на панелі управління.
Розміщення панелі управління. Панель управління конфорками може розташовуватися як і на передній частині поверхні, так і збоку. В обох випадках ручки розташовуються так, що практично не нагріваються при експлуатації поверхні.
Турбоконфорка (Wok)- ця газова конфорка з трьома або двома рядами полум'я. Вона дозволяє досягти інтенсивного нагріву за більш короткий проміжок часу, ніж звичайна стандартна конфорка (в півтора рази швидше).
Чавунні решітки - найбільш практичний варіант, вони не «перегорають», як це буває з емальованими. У процесі використання чавунні решітки не деформуються і зберігають свою форму.
Не можна не відзначити такий різновид газових панелей, як поверхні типу "Газ на склі", в яких конфорки розміщені на склокерамічною платформі.
Фіксуючі кріплення чавунної решітки таких поверхонь повинні розташовуватися на металевій основі, яка захищає скло від подряпин і відколів.
Підіб'ємо невеликий підсумок, виділивши основні переваги газових варильних панелей. По-перше, це швидкість приготування їжі - на газовій панелі блюдо швидких нагрів, що забезпечує можливість моментально приступити до варіння або смаження.