ОБИРАЄМО ДУХОВУ ШАФУ
Функція тангенціального охолодження. Завдяки роботі потужного вентилятора створюється повітряний бар'єр навколо духовки, а рухомий в ньому повітря запобігає виникненню витоку тепла і захищає від перегріву поверхню духової шафи і кухонні меблі. Навіть при найвищих температурах роботи дверцята духовки має безпечну температуру, що виключає ризик отримання опіку. Таким чином, в процесі приготування їжі стінки духовки не нагріваються, зберігаючи вашу меблі.
Тип управління: механічне, електронне і комбіноване. При механічному типі управління поворотні ручки бувають "втоплювані" або звичайними. У духових шафах з електронним управлінням сенсорне або електронне регулювання функцій здійснюється за допомогою ручок, а інформація про вибрану програму та інші величини відображаються на LED-дисплеї. Комбіноване управління найчастіше передбачає поєднання механічних регуляторів температури і вибору програм з вбудованим електронним таймером.
Конвекція. Для більш рівномірного приготування страв в духовці застосовують конвекційний вентилятор. Конвекція - це такий режим нагріву духовки, при якому повітря за рахунок функціонування вентилятора постійно циркулює по всьому простору духової шафи. Цей, здавалося б, простий процес дозволяє страві рівномірно приготуватися з усіх боків. З наявністю конвекційного вентилятора ви зможете забути про ті випадки, коли одна частина вашого кулінарного творіння підгоріла, а інша - залишилася сирою.
Очищення. Існує кілька способів очищення духової шафи:
- Емаль легкого очищення (часто цей спосіб виробники називають більш "технологічно": гідроліз, Smart Clean, Easy Clean і т.д.) і протижирові фільтри - найпростіший з них. Забруднення видаляються вручну, а поверхня сприяє легкому очищенню. Внутрішня поверхня такої духовки повинна бути гладкою.
- Каталітична система очистки. У духовках з такою системою емаль має пористу структуру. Ці пори вбирають забруднення, і потім в них при температурі 140-200 ° С здійснюється каталіз: розкладання жиру на вуглець, воду і органічні залишки. Для очищення духовки не потрібно включення спеціального режиму з додатковими витратами часу. Дана система має ряд недоліків, основний з них полягає в тому, що не всі забруднення можуть з першого разу бути розкладені на перераховані вище становить. Крім того, через 4-5 років каталітична емаль втрачає свої властивості, потрібна заміна панелей. Емаллю з каталітичними властивості покрита не вся внутрішня поверхня духової шафи. Дно і дверцята доведеться мити вручну, тому вибирайте модель з гладкими дверцятами з невеликою кількістю стиків, інакше доведеться чистити кожну шпаринку.
- Піроліз. Духова шафа може мати спеціальний режим очищення «піроліз», при якому внутрішні поверхні нагріваються до 500°С. Забруднення буквально "спалюються", при цьому виникає неприємний запах. Тому потрібна додаткова система очищення повітря: відвід диму безпосередньо з духовки в вентиляцію, для цього є спеціальний отвір. Для очищення духової шафи необхідно включати окремий режим. Цикл очищення займає від 90 до 150 хвилин.
Хромовані та телескопічні напрямні. Знімні напрямні в камері дозволяють легко зняти їх та вимити, навіть у посудомийних машинах, при цьому даний тип напрямних не дозволяє шкодити емалі при частому готуванні. Телескопічні направляючі для деко та решітокі дозволяють з легкістю перевірити хід приготування страви, забезпечуючи при цьому вашу безпеку. Напрямні зазвичай закріпляються закріплюється на існуючих бічних напрямних, не дозволяє вашій страві зісковзнути або перекинутися.
Купуючи духову шафу, слід уважно вивчити її розміри для вбудування. При виготовленні на замовлення кухні слід спочатку скомпонувати і вибрати техніку, а потім вже під неї замовляти меблі. Якщо ви вибираєте вбудовану духову шафу, то слід знати, що існує стандартний розмір ніші під духовку - 60 см. В нашому магазині представлені також духовки-компакти (ширина 60 см, висота 45 см з функціями НВЧ або пароварки) та духовки шириною 45 см (для них також йдуть від виробників комплекти поверхонь газових чи електричних ширинорю 45 см.). Ці пристрої актуальні для невеликих кухонь та родин.
Стандартний об'єм духової шафи - 65 літрів, проте якщо ви звикли готувати кілька страв одночасно, варто придивитися до духовок зі збільшеною місткістю: об'ємом 70 і навіть більше 70 літрів.